Şanlıurfa’da fırıncılardan geri adım!

Şanlıurfa'da artan girdi maliyetleri nedeniyle ekmek fiyatlarına zam yapılması gündeme gelmişti. Ancak Ticaret Bakanlığı'nın belirlediği fiyat tarifesini ihlal eden fırıncılara 100 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar ceza uygulanacağını açıklaması, fırıncıları geri adım attırdı. Şu an için ekmek fiyatlarında bir artış söz konusu değil.

Şanlıurfa’da fırıncılardan geri adım!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde Şanlıurfa başta olmak üzere birçok ilde fırınlarda fiyat artışları gündeme gelmişti. Şanlıurfa'daki fırıncılar, yükselen un maliyetleri, odun, maya ve işçi sigorta giderlerindeki artışları gerekçe göstererek ekmek fiyatlarına zam yapmayı planlıyordu. 

Ancak, Ticaret Bakanlığı'nın ekmek fiyat tarifesini aşan uygulamalar tespit edilmesi durumunda fırıncılara 100 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası kesileceğini açıklaması, fırıncıları bu kararlarından geri adım atmaya zorladı. Şu an için ekmek fiyatlarında herhangi bir artış söz konusu değil.

Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasının ilgili kısmı şu şekilde:

“Fahiş fiyat uygulamaları olarak tespit edilen denetim sonuçları, Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından ‘Haksız Fiyat Artışı’ olarak değerlendirilmekte, ve gerekli idari para cezaları uygulamaya konulmaktadır. Bu çerçevede, İstanbul başta olmak üzere 81 ilimizde ekmek fiyat tarifesini aşan uygulamalar neticesinde, ekmek satışını yapan işyerlerine 100.000 TL’den 1.000.000 TL’ye varan tutarlarda idari para cezaları uygulanmaktadır. Bu doğrultuda, halkımızın temel gıdası olan ekmek konusunda herhangi bir haksız kazanç veya fırsatçılığa müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizmek isteriz. Ticaret Bakanlığı olarak, çalışmalarımızı titizlikle yürütmekte ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için her türlü tedbiri almaktayız.”

Şanlıurfa’da fırıncılardan geri adım!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.